Blog berichten

Vernieuwing datacenter bij Cloudwebservices!

Beste klant,

Als eerste wensen wij je alvast fijne kerstdagen en een gelukkig 2019!

Wegens het succes van Cloudwebservices en zijn dienstverlening. Zullen wij ons server park begin 2019 upgraden met de nieuwste hardware, binnen een hyper modern nieuw datacenter.

Onze nieuwe colocatie provider wordt Hostslim

Samen met hun jaren lang bestaan en nieuw hyper modern datacenter, dat nu nog in aanbouw is, kunnen we in de toekomst ongestoord doorgroeien voor jou en de klanten die er nog aankomen.

De servers zijn besteld en reeds binnen gekomen voor te testen en zullen eind januari uiteindelijk binnen het nieuwe datacenter in Lelystad komen te hangen.

Cloudservers (VPS) krijgen een eigen beheertool en nieuwe servers!

Voor de liefhebbers van technologie en ook voor de klanten die wel nieuwsgierig zijn naar hoe een datacenter eruit ziet, is hier een link naar de liveblog van de bouw.

De nieuwe servers zullen mogelijkheden hebben die nog niet eerder beschikbaar waren voor klanten van Cloudwebservices. Hieronder een aantal opsommingen:

  • Cloudservers (VPS) kunnen straks binnen 1 minuut worden aangemaakt.
  • Cloudservers (VPS) zijn straks vanaf het klantenpaneel te configureren en te beheren.
  • Uitgebreide statistieken van het gebruik van je VPS zijn straks inzichtelijk te vinden in het klantenpaneel
  • IP adressen kopen en toevoegen aan je VPS zonder tussenkomst van ons.
  • Mogelijkheid om je eigen ISO te uploaden naar je VPS.
  • Mogelijkheid om zelf je VPS uit of in te schakelen, alsmede te herstarten.
  • Meer mogelijkheden zullen in de Kennisbank gedetailleerd beschreven worden!

Redundancy (of beter bekend als fail-over) is natuurlijk erg belangrijk voor ons en onze klanten. Eind maart is de planning om de servers in een cluster te laten werken. Dit houdt in dat vanaf dan alle servers de beschikking hebben over fail-over. 

Mocht 1 server met je VPS uitvallen of hij moet ge├╝pgraded worden, dan zal je VPS zonder onderbreking verder draaien op de volgende server in het cluster. Hierdoor kunnen wij een ongekend hoge uptime voor je VPS garanderen!

In de bijlagen vind je een afbeelding die de toekomstige VPS controlpanel moet vormen binnen het klantenpaneel. We horen graag wat je ervan vindt!

Deze vernieuw zal ervoor zorgen dat Cloudwebservices  straks hun servers 100% onder eigen beheer heeft. Wat natuurlijk alleen maar voordelen voor de klant zal opleveren.

De servers

Dit zal misschien het leukste en meest interessantste deel zijn van deze mail.

De servers beschikken over AMD EPYC 7000 series CPU’s. Specifiek de AMD EPYC 7251. Deze CPU’s zullen op 2,9 GHz draaien. Meerdere klanten zullen nu denken, waarom geen Intel? Dat leggen we graag uit:

AMD heeft nu nog maar 1-2% van de servermarkt in handen. Natuurlijk erg weinig, maar er is wel degelijk een goede reden waarom wij denken dat de EPYC line van AMD sterk in de servermarkt zal toenemen.
Het aantal cores van een server voor virtuele machines is natuurlijk erg belangrijk. Hoe meer cores, des te meer klanten er op 1 server kunnen. Natuurlijk doet Cloudwebservices niet aan “overselling”. Dat betekend dat wij niet meer klanten op 1 server stoppen dan dat de server werkelijk aan kan als alle klanten 100% van hun resources gebruiken. Hierdoor moeten wij een goede balans stellen tussen de prijs en “core count” van de servers.

De keuze voor AMD EPYC is dan erg simpel. Veel cores voor minder dan nodig is. Intel is per slot van rekening een stuk duurder dan AMD. Dit betekend natuurlijk niet dat er wordt ingeleverd op prestaties! In tegendeel, de prestaties zijn hetzelfde, voor minder kosten!

Dit geeft ons straks de kracht om meer servers bij te schalen als dat nodig is, en de mindere kosten per core geeft iedereen een garantie dat wij dit kunnen blijven doen.

De migratie

Nadat de servers in het rack hangen, zullen de VPS’en worden gemigreerd. Je krijgt een mail wanneer dit gebeurd. Geen zorgen! Er bestaat geen kans dat data verloren zou kunnen gaan.

Na de migratie ontvang je van ons een nieuwe e-mail per VPS met de nieuwe IP adressen en gegevens. Deze zullen binnen een paar uur in het klantenpaneel zichtbaar zijn, alsmede de grafieken en opties.

Aan onze webhosting klanten is ook gedacht!

Webhoster zijn is natuurlijk niet makkelijk. We kunnen op prijs concurreren maar dan houd je het natuurlijk niet zo lang vol. We kunnen de snelste zijn, maar daarvoor heb je weer klanten nodig. Erg lastig als wij zo klein bedrijf zijn. 

De echte oplossing is om door te gaan waar we goed in zijn. De snelste servers aanbieden voor een prijs waar jij als klant alleen maar voordelen aan hebt!

Voor het webhosting platform is ook een upgrade gepland. Deze zal begin maart beginnen en eind april afgerond worden. Hierna zullen alle websites gemigreerd worden naar de nieuwe servers. 

Geen zorgen! Wij zorgen ervoor dat je niets zult merken van de “switch” en zullen je een e-mail sturen wanneer dit zal gebeuren.

Meer informatie zal volgen als het nieuwe platform zijn eerste stappen zal maken.

Met vriendelijke groeten,

Bryan Barbolina
CEO – Cloudwebservices