Blog berichten

TLS 1.3 nu beschikbaar bij Cloudwebservices!

Deze nacht hebben wij veel gedaan voor de webserver Apollo:

  1.  TLS 1.3 geactiveerd
  2. Litespeed webserver geïnstalleerd en geactiveerd
  3. Alle packages ge üpdatet
  4. Alle wordpress installaties voorzien van speciale caching plugins
  5. Getest of alle websites werkbaar zijn.

TLS 1.3

Verbeteringen vergeleken met TLS 1.2

Alle verbindingen die je maakt met een webserver worden requests genoemd. Hoe minder requests hoe beter. Alle websites die zijn voorzien van een SSL certificaat hebben standaard meer requests nodig voor het certificaat en een beveiligde verbinden naar de server.

Voor 10 jaar was er TLS 1.2,  wat nog steeds naast TLS 1.3 wordt gebruikt. Er is echter 1 groot voordeel aan TLS 1.3, snelheid!

Bron: https://www.techincludes.com
Bron: https://www.techincludes.com

Hierboven zie je het verschil tussen het aantal requests en answers, ook wel een round-trip genoemd, je ziet dat er een aantal stappen minder nodig zijn om de verbinding naar de webserver op te zetten.

De exacte tijdswinst zal varieren van 50 tot wel 70 procent snellere connectie naar de server toe. Wat betekend dat je Google resultaten weer omhoog gaan en bezoekers echt een WOW effect krijgen met de performance van je website.

Litespeed

Snelheidswinst met Cloudwebservices!

Apollo is nu uitgerust met Litespeed! De naam zegt het al. Je website zal nu nog sneller laden dan voorheen. Dit komt door allemaal slimme snufjes en mogelijkheden die Litespeed aan de server heeft toegevoegd.

Bron: https://www.litespeedtech.com
Bron: https://www.litespeedtech.com

Een kleine opsomming wat er mogelijk is met Litespeed:

  • HTTP/2
  • QUIC
  • Anti-DDOS

Alle punten zijn nog eens gebaseerd op snelheid en veiligheid. Hier staan wij bekend om, dus Litespeed is dan ook onmisbaar binnen onze service.